Macelaria Fagaras

Descoperă produsele noastre

Delimiter
Image module

Cotlet afumat

Delimiter
Image module

Ceafă afumată

Delimiter
Image module

Cârnați virsli

Delimiter
Image module

Fleică afumată

Delimiter
Image module

Pulpă afumată

Delimiter
Image module

Sunculiță în usturoi

Delimiter
Image module

Pastramă angus

Delimiter
Image module

Specialități tradiționale

Delimiter
Image module

Cârnați de porc

Delimiter
Image module

Rasol porc afumat

Delimiter
Image module

Mititei de vită sau oaie

Delimiter
Image module

Antricot mânzat

Delimiter
Image module

Cârnați oaie

Delimiter
Image module

Slănină afumată

Delimiter
Image module

Oase garf afumate

Delimiter
Image module

Muschiuleț porc afumat

Delimiter
Image module

Pastramă berbecuț

Delimiter
Image module

Pulpă angus

Delimiter
Image module

Garniță porc și jumări

Delimiter
Image module

Salamuri și parizer

Delimiter
Image module

Cârnați afumați porc, vită, oaie

Delimiter
Image module

Cotlet de berbecuț

Delimiter
Image module

Pastramă afumată porc, oaie, angus

Delimiter
Image module

Salamuri și cârnați de vânat

Delimiter
Image module

Rasol de oaie

Delimiter
Image module

Scăriță marinată

Delimiter
Image module

Tobă, caltaboș, lebăr

Delimiter
Image module

Produse de porc afumate

Delimiter
Image module

Mușchiuleț de oaie

Delimiter
Image module

Scăriță de porc

Delimiter
Vezi toate produsele
Macelaria Fagaras

Rețetă Mititei Făgăraș

Delimiter

Se ia carne de viței de la gât, cu grăsime, la care se adaugă o mână de seu curat, alb (poate fi și de oaie dacă se prepară mici vită – oaie). Se fierbe o zeamă din oase cu măduvă, care se scade bine, după care se pregătesc mirodeniile și condimentele.

Carnea se toacă pe sită fină, după care o frământăm timp de un ceas. La început punem bicarbonatul de sodiu stins în zeamă de lâmăie, după care, ușor, punem toate mirodeniile și condimentele cu jumătate din zeama de oase, dar fără usturoi. Odată treaba terminată, amestecul se dă la ghețar o zi și o noapte, după care se scoate și se amestecă preț de trei sfeturi de ceas cu zeama rămasă și mujdeiul de usturoi. Se dă din nou la ghețar preț de o zi și abia apoi mititeii sunt numai buni de pus pe jar.

Jarul trebuie să fie iute și se întorc doar de trei ori, până când deasupra se face o crustă. Nu se lasă să se pătrundă ca să nu se usuce sucul ce conține savoarea cărnii și a condimentelor. Se servesc alături de felii de franzelă proaspătă, cu muștar dulce sau iute, sau cu sare și ciusca, după preferințe.

Doar așa veți avea mititei zemoși și savuroși cum numai la noi găsiți.

Poftă bună!