Se ia carne de viței de la gât, cu grăsime, la care se adaugă o mână de seu curat, alb (poate fi și de oaie dacă se prepară mici vită – oaie). Se fierbe o zeamă din oase cu măduvă, care se scade bine, după care se pregătesc mirodeniile și condimentele.
Carnea se toacă pe sită fină, după care o frământăm timp de un ceas. La început punem bicarbonatul de sodiu stins în zeamă de lâmăie, după care, ușor, punem toate mirodeniile și condimentele cu jumătate din zeama de oase, dar fără usturoi. Odată treaba terminată, amestecul se dă la ghețar o zi și o noapte, după care se scoate și se amestecă preț de trei sfeturi de ceas cu zeama rămasă și mujdeiul de usturoi. Se dă din nou la ghețar preț de o zi și abia apoi mititeii sunt numai buni de pus pe jar.
Jarul trebuie să fie iute și se întorc doar de trei ori, până când deasupra se face o crustă. Nu se lasă să se pătrundă ca să nu se usuce sucul ce conține savoarea cărnii și a condimentelor. Se servesc alături de felii de franzelă proaspătă, cu muștar dulce sau iute, sau cu sare și ciusca, după preferințe.
Doar așa veți avea mititei zemoși și savuroși cum numai la noi găsiți.
Poftă bună!